Magyar Tudományos Művek Tára

szerzői-adatbevitel

Feliratkozás RSS - szerzői-adatbevitel csatornájára

A változásjegyzékben (Dokumentumok / Változásjegyzékek) közzétettek mellett érdemes két témát kiemelni az aktuális verziból.

A 2.2.16-os verzióval elindult az a fejlesztési folyamat, amelyik arra törekszik, hogy a szerzők zökkenőmentesen el tudják végezni az adatfeltöltést.

A szerzők rendszerint elvesztették a fonalat a közlemény felvitele után, amikor visszakapták a teljes publikációs listájukat. A fejlesztés eredményeképpen a manuális felvitel után az újonnan felvitt rekord jelenik csak meg, illetve import után a felugró és felületen maradó üzenetből közvetlenül megnyitható az importált tételek listája.

Alapvető probléma volt az is, hogy a "jóváhagyás" fogalom sokak számára a több rendszerben is használatos folyamat szerint azt sugallta, hogy azt nem nekik kell elvégezniük. Éppen ezért a jóváhagyottságra utaló kifejezés helyett a nyilvánosság fogalma került be a státuszok közé, amit a szerzői felületen két új gomb is erősít: mivel a szerző nem tud magasabb státuszt adni a közleményhez, a státuszválasztó menü helyére egy Nyilvánossá tesz gomb került a szerzői felületre, emellett a közlemény űrlapon a szerzők számára megjelent egy Mentés és nyilvánossá tesz gomb is.

Ebben a körben a következő verzióban a szerzői/intézményi hozzárendelés továbbfejlesztése van napirenden.

A verzóhoz tartozik, de néhány nappal előbb kikerült az éles rendszerbe az általános összefoglaló táblázat javítása. A javítás fő célja az volt, hogy valamelyik kategóriában minden munka megjelenjen, azok a művek is, amelyeket különböző problémák miatt nem lehetett egyik nevesített kategóriába sem betenni. Ezek a További közlemények kategóriába kerültek. A javítás része volt az idézetek számolásának kiigazítása, mert az helytelenül egyszerűen csak az idézéskapcsolatokat számolta, ami már nem állja meg a helyét az "említések" (ugyanarra a műre történő többszöri hivatkozás) MTMT2-ben történő felvehetősége miatt. Az említések, bár technikailag mindenki számára rögzíthetők az MTMT-ben, nem jeleníthetők meg az általános összefoglaló táblázatban, mert nem alkalmazandók általánosan minden szakterületre. Jelenleg az illetékes akadémiai tudományos osztály (II. Filozófiai és Történettudományok Osztálya) kérése alapján csak a II. oszály értékelő táblázatában szerepelnek az említések.

 

1 találat

Keresés az adatbázisban

Új Széchenyi Terv
A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése

Kérdése van?

Amennyiben kérdése lenne az MTMT rendszerének használatával kapcsolatosan, kérjük, hogy először tekintse át a Helpdesk és a gyakran ismételt kérdések oldalait.

Ha ott nem talál kielégítő választ, az alábbi elérhetőségek valamelyikén keressen minket:

+36-70 411-0576
+36-70 411-0575